26 februari 2022
14:00

BK Forward

Referat: Örebro Syrianska IF - BK Forward

Forward vinner lördagens träningsmatch mot Örebro Syrianska med 2 - 1. En jämn drabbning, som kunde slutat hur som helst, och där båda lagen skapar chanser, men missar också en hel del av dessa. Det är Josef Ibrahim, som kan sätta en straff strax före slutet och ge segern åt Forward. En straff som ordnas av evigt offensive Jesper Åman, just då agerande högerback, och som fälls strax innanför linjen.

Det är också Josef Ibrahim som ligger bakom de flesta av Forwards farligheter, dels genom egna avslut (kanske inte så många), men framförallt genom många fina och öppnande pass. På ett av dessa kan Teddy Diawara kvittera till 1 - 1, och kanske han också skulle gjort ett mål ytterligare, då Josef sätter Teddy i öppet friläge.

Annars är det Syrianska som börjar bäst, och Marcus Carlsson är första halvleks dominerande spelare, och skapar chanser åt sitt hemmalag. Syrianska kan också ta ledningen, på en frispark, där Martin Haddad hoppar högst och bäst. I andra halvlek har Eliyo Türkan ett kanonläge för Syrianska och öppet mål. men Henrik Cullberg kan på något mirakulöst sätt få fram en fot.

En månad tills lagen möts igen på Trängen och då med viktiga seriepoäng i potten. Båda lagen en bra bit på väg mot serieform, men fortfarande fattas en del. Forwards Svante Svedin spelade större delen av matchen i Syrianska. Hade en fri mittfältsroll och gjorde detta helt okej.

BK Forward: Steffen Kraus. Jesper Nilsson, Ryan Kukoyi, Henrik Hultberg, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Adam Molin, Teddy Diawara, Josef ibrahim

I andra halvlek kom Henrik Cullberg, Ludvig Karlsson, Jens Arrby, Oscar Windahl, Anton Ingves, Bilal Fousseni in i spel

På tisdag dags för tävlingsmatch, då Svenska Cupkvalet börjar. ÖSK Söder på Trängen 18.30